O MENI

 

 

Bojan Lisjak

Sem Bojan Lisjak iz Ljubljane, oče štirih punčk, ki so glavni razlog da se ukvarjam s poslikavo. So moje največje občudovalke.

Sprva sem risal in slikal le na risalne liste in platno, sedaj pa sem pričel tudi s slikanjem na stene in pohištvo. Nekatere moje starejše risbe so bile razstavljene v zdravstvenih domovih, bolnicah, vrtcih in šolah.

Najraje rišem risane junake - like iz risank in risanih filmov, pravljic, slikanic, knjig,… znam pa se prilagoditi tudi Vašim individualnim željam. Za popolno podobo prostora lahko svojo ponudbo in delo, v istem stilu in s podobnimi motivi, razširim tudi na pohištvo. S tem se vsi elementi v enem prostoru povežejo v lično, zaokroženo enoto.

Pri poslikavah sten ni bistvo le v popestritvi sobe, pač pa tudi v tem, da se s poslikavo oživi prostor, da risba na steni postane del celote in da diha in živi s prostorom in njenimi prebivalci. Tako se ustvari okolje, ki pomaga razvijati otroško domišljijo in pozitivno vpliva na otrokovo počutje. To pa je za otroka v rosnih letih zelo pomembno.

Pri delu zato rad vidim, da se glede izbire motivov in barv, za katere je znano da lahko vplivajo na naše počutje in vsakodnevno delovanje, posvetujem s vami starši, saj vi svojega otroka najbolje poznate in veste, kaj je zanj primerno in najboljše.

Ko slikam, počnem to, kar me veseli, torej to, kar znam najbolje. In temu primerna sta tudi moj odnos do dela, ter predanost ustvarjanju.